Brielle; de parel van Voorne vraagt erom ontdekt te worden. Én dat niet alleen, ook de nabije omgeving van Brielle ‘de Zuid-Hollandse eilanden’ zijn een verrassing vol variatie!  
 
Water, strand, duinen, bossen en polders; veel rust en ruimte, in een omgeving van historische stadjes en karakteristieke dorpen. Op Voorne-Putten komen de liefhebbers van alle soorten watersport en strandplezier zeker aan hun trekken. Natuur, landschap en cultuurhistorische stadjes bieden er veel mogelijkheden.

Voorne-Putten beslaat een gebied in de provincie Zuid-Holland tussen het Haringvliet, het Spui, de Oude Maas en het Brielse Meer, direct ten zuiden van het haven- en industriegebied van Rijnmond.

Het bestaat uit de voormalige eilanden Voorne en Putten. Deze waren als gevolg van de verzanding van de Bernisse aan elkaar gegroeid en vervolgens door middel van bruggen, tunnels en dammen met de rest van de provincie verbonden. Er liggen vijf gemeenten op het eiland met in totaal ruim 170.000 inwoners. Vanwege de sterke economische band met Rotterdam en het Rotterdamse havengebied, behoort Voorne-Putten tot de Stadsregio Rotterdam.